"Ik werk vanuit mijn liefde voor het leven, mensen en (bewustzijns)ontwikkeling. Ik ben nieuwsgierig naar de werelden waarin mensen leven en kijk graag hoe iemand het beste uit zichzelf kan halen."

Over Heleen de Ruijter

Vanuit mijn interesse in mensen en hun ontwikkeling ben ik gaan werken als trainer en coach. Ik heb het vak in de praktijk geleerd bij Schellinger Trainingen en werkte een paar jaar bij Schouten en Nelissen. Daarnaast volgde ik de driejarige opleiding bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP). Sinds 1998 werk ik als zelfstandig trainer en coach. Hierdoor kan ik werken volgens mijn eigen kwaliteitseisen en visie. Samenwerken en contact vind ik daarbij erg belangrijk. Meer over mijn achtergrond vind je op mijn LinkedIn.

Natuurlijk ontwikkelen

In coaching en training richt ik mij op het ontwikkelen van zelfinzicht, jezelf zijn (authenticiteit) en je potentieel benutten. Natuurlijk ontwikkelen staat hierbij centraal.

Natúúrlijk ontwikkel je je: de wereld is voortdurend in beweging. Vroeg of laat wordt er van binnen of buiten bij je aangeklopt. Waarin kan je mee en hoe doe je dat? Welke kansen doen zich voor? Wat kun je activeren aan mogelijkheden?

Natuurlijk ontwikkelen betekent dat we vanuit de realiteit onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn. Hoe beïnvloed jij de dynamiek om je heen? Wat kun je versterken en wat juist loslaten om de gewenste beweging te creëren? Ik kijk vanuit een energetische, systemische blik naar wat nodig of passend is.

Natuurlijk ontwikkelen is ook: de buitenste bewustzijnslagen afpellen tot je bij de essentie komt. De buitenste lagen worden vaak bepaald door de waan van de dag. Maar als je verder ontwikkelt wordt een dieper niveau zichtbaar, waar je vanuit je authentieke zelf, de ziel kunt werken.

Inspiratie

Bronnen van waaruit ik werk:


Partners

Met verschillende collega’s heb ik duurzame samenwerkingsverbanden.
Collega’s waar ik regelmatig en graag mee samenwerk:
Lidwien van Koningsbruggen
Charlotte Venema

Ik ben gecertificeerd door het CRKBO.

T 030 25 17 331 | E contact@heleenderuijter.nl